Olympiakos posljednji učesnik Final Foura Eurolige

U odlučujućem meču bolji od Efesa

Olympiakos posljednji učesnik Final Foura Eurolige

Košarkaši Olympiakosa plasirali su se na Final Four Eurolige nakon današnje pobjede u odlučujućem meču protiv Anadolu Efesa sa 87:78.

Rezultat prije večerašnje utakmice bio je 2:2 i upravo ovaj meč u Pireju odlučivao je o posljednjem putniku na Final Four, a to je na kraju bio Olympiakos. 

U prvom poluvremenu viđene su dvije različite dionice. Prvu je dobio Olympiokos sa 25:21, a drugu Efes sa 20:12. Ipak, meč je vjerovatno prelomljen u trećoj dionici kada je Olympiakos slavio sa 26:17 i okrenuo rezultat u svoju korist. Do kraja su prednost zadržali i slavili pobjedu. 

Oni će na finalnom turniru igrati protiv CSKA iz Moskve. Danas ih je do trijumfa vodio Vassilis Spanoulis sa 22 poena, dok je Georgios Printezis dodao 14. Kod Efesa Thomas, Honeycutt, Brown, Granger i Heurtel su imali po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti