Olympiakos se namučio protiv Bamberga

Pobjeda tima iz Pireja

Olympiakos se namučio protiv Bamberga

M. Šljivak

Košarkaši Olympiakosa pobijedli su u Pireju njemački Bamberg 83:77 u susretu 20. kola Eurolige.

Fantastično je grčki velikan ušao meč. Uspjeli su već nakon prve dionce stvoriti dvocifrenu razliku (24:13), a stečenu razliku su bez većih problema održavali tokom kompletne druge dionce. Na poluvrijeme su otišli sa plus devet, 41:32.

Imao je grčki tim i 14 poena prednosti početkom treće četvrtine. Međutim, Bamberg je do kraja ovog dijela igre uspio vratiti razliku na minus devet (65:59) i nisu imali namjeru da se predaju.

Došao je Bamberg na samo minus dva (71:69) trojkom Millera na četiri minute prije kraja meča. Ipak, Olympiakos nije dozvolio potpuni preokret i na kraju je grčki velikan ipak stigao do pobjede.

Vassilis Spanoulis i Khem Birch su sa po 15 poena predvodili domaće u ovom meču, a na drugoj strani je Nicolo Melli ubacio 14.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi