Olympiakos poveo protiv Panate u finalnoj seriji

Grčka

Olympiakos poveo protiv Panate u finalnoj seriji

Edmir Škorić

Košarkaši Olympiakosa poveli su protiv Panathinaikosa u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Grčke.

Olympiakos je u Pireju slavio protiv ljutog rivala sa 76:70. Panata je imala dobru prednost nakon prve dionice (17:10), no na poluvremenu je zaostatak crveno-bijelih iznosio samo jedan poen.

U nastavku je Olympiakos bio bolji, pa je zasluženo do kraja trijumfovao i stigao do 1:0 prednosti u seriji, koja se igra na tri dobivene utakmice.

Naredna utakmica igra se u Atini za tri dana, a potom 14. juna Olympiakos ponovo dočekuje Panatu.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Sloukas je sa 16 poena vodio Olympiakos do trijumfa, dok su Lojeski i Dunston ubacili po 13 poena, a Printezis 12 poena. Mafrokefalidis je ubacio na drugoj strani 23 poena, a Fotsis 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.