Olympiakos teškom mukom do pobjede

22. kolo grčkog prvenstva

Olympiakos teškom mukom do pobjede

U grčkom prvenstvu danas je odigran samo jedan susret. Olympiakos je nakon dosta uzbuđenja slavio gostujuću pobjedu nad AEK-om. 

Ekipa iz predgrađa Atine trijumfovala je tek poslije dva produžetka (100:93). Regularni dio završen je rezultatom 77:77.

Junak meča bio je Vassilis Spanoulis koji je zabilježio 26 poena i 9 asistencija, ali svakako teba istaći i Huntera sa 15 koševa i 7 skokova, te Papanikolaua sa 14 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Olympiakos je nakon 22. kola zadržao prvu poziciju sa samo jednim porazom u prvenstvu. Prati ga Panathinaikos sa omjerom 20-1, ali i sa utakmicom manje, dok je treći Aris (17-5). Kada je u pitanju donjio dio tabele, posljednja dva mjesta zauzimaju Arkadikos i Kavala sa pet pobjeda i 17 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije