Omar Pajić: Sparsi su najbolja ekipa u ligi

Krilo Zrinjskog pred utakmicu sa Sparsima

Omar Pajić: Sparsi su najbolja ekipa u ligi

HKK Zrinjski sutra će u okviru 25. kola košarkaškog prvenstva BiH na svom parketu dočekati ekipu sarajevskih Sparsa.

Utakmica će iz rezultatske perspektive biti nebitna i jednom i drugom timu jer su Sarajlije osigurale Ligu 6, a Zrinjski je izgubio sve mogućnosti da se nađe tamo ali i odavno riješio brige oko eventualnog ostanka u ligi. 

Sutrašnju utakmicu najavio je košarkaš Plemića, mladi Omar Pajić koji u posljednje vrijeme igra možda i najbolju košarku svoje dosadašnje karijere.

“U goste nam dolazi vjerovatno najbolja ekipa u ligi, koja će se boriti za sami vrh i u Prvenstvu BiH, kao i u ABA 2 Ligi" - kazao je Pajić i dodao:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Igraju fizički snažnu i tranzcijski brzu košarku i ukoliko uspijemo zaustaviti njihov napadački skok, te tranziciju mislim da imamo šansu da pobjedimo u ovoj utakmici. Prije svega ovo je još jedna prilika za dokazivanje naše mlade ekipe, shodno tome naša energija mora biti na visokom nivou od prve minute kako bi parirali ovom jakom protiviku. U ove zadnje dvije utakmice imamo jaku želju da pobjedama okrunimo jako dobru atmosferu na treninzima što se prenijelo i na zadnje dvije utakmice gdje smo odigrali jako dobro.” - kazao je Pajić.

Utakmica se igra sutra u 18:30h u dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije