O'Nealovi saigrači čak 36 puta igrali NBA finala

Niz će biti nastavljen i ove godine

O'Nealovi saigrači čak 36 puta igrali NBA finala

Legendarni američki košarkaš Shaquille O'Neal drži vrlo zanimljiv rekord kada su u pitanju finala NBA lige koji će teško ikada biti oboren.

Popularni Shaq je tokom karijere osvojio četiri šampionska prstena, ali to naravno nije ono po čemu drži rekord, već je u pitanju nešto daleko zanimljivije.

Naime, čak 36 godina barem jedan saigrač Shaquillea O'Neala je igrao finale NBA lige, a tako će biti i ove godine.

Legendarni košarkaš je tokom karijere igrao za šest timova (Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers), pa je imao dosta dobrih saigrača, a dosta njih je, prije ili poslje saradnje s njim igralo NBA finale.

Shaq je tokom karijere između ostalog imao priliku igrati sa zvijezdama kao što su Kobe Bryant, LeBron James ili Dwyane Wade koji su odigrali brojna finala, pa su značajno uticali na to da ovaj rekord dođe do broja 36.

On će i ove godine imati bivšeg saigrača u NBA finalu, a to će biti Danny Green, trenutni košarkaš Toronto Raptorsa koji je 2009. godine igrao sa O'Nealom u Cavaliersima.

Inače, Shaq je osvojio četiri prstena, tri sa Lakersima i jedan sa Miamijom, a zanimljivo da je i na samom početku karijere igrao finale u dresu Orlanda, ali nije došao do titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije