Oostende srušio Khimki, Stipanović odličan

Odigran treći četvrtfinalni susret kvalifikacija za Euroligu

Oostende srušio Khimki, Stipanović odličan

Danas su na rasporedu i druga dva susreta četvrtfinala kvalifikacija za Euroligu. 

U prvom susretu današnjeg programa snage su odmjerili ruski Khimki i Oostende našeg Andrije Stipanovića. Prvih deset minuta susreta proteklo je u igri koš za koš, a nakon prve četvrtine Belgijanci su vodili 20:18. 

U nastavku prvog poluvremena ista slika na terenu. Khimki je nešto bolji protivnik i na krilima Paula Davisa na odmor odlazi sa minimalnom prednošću. Rezultat je glasio 40:39. 

Treću četvrtinu bolje je otvorio Oostende pa je nakon par minuta klub iz Belgije imao prednost 50:44. Ipak Khimki se vratio, pa je Oostende u posljednjih deset minuta ušao sa svega jednim poenom prednosti, bilo je 60:59. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pet minuta prije kraja susreta Oostende je imao pet poena prednosti, rezultat je bio 72:67. Tri minute prije kraja susreta nakon polaganja Stipanovića rezultat je bio 77:70 za ekipu iz Belgije. Na kraju je Oostende slavio protiv favorizovanog Khimkija 90:79.

Najefikasniji u redovima Oostendea bio je Thompson sa 19 poena, dok je naš Andrija Stipanović skupio devet poena, uz devet skokova, te je podijelio tri asistencije. Na drugoj strani Paul Davis je postigao 32 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti