Oprašta se Dwyane Wade?
Foto: EPA

Odluka tokom ljeta

Oprašta se Dwyane Wade?

M. Šljivak

Legenda NBA lige Dwyane Wade (36) ozbiljno razmišlja o završetku karijere.

Trostruki prvak NBA lige sa Miami Heatom vratio se nedavno u ovaj tim nakon epizoda u Chicagu i Clevelandu, te je najavio oproštaj u dresu voljenog tima.

Kraj karijere vrlo je moguć već po završetku ove sezone što je legendarni košarkaš potvrdio za Miami Herald.

"Još uvijek ne znam ništa, ali po prvi put u ljeto ulazim sa mislima o prekidu karijere. Vidjećemo kako ću se osjećati i šta planira organizacija. Nisam zabrinut, iskreno, jer šta god da bude, to će biti striktno moja odluka", istakao je Wade.

On je po povratku u Miami istakao kako nema namjeru da napušta ovaj grad i da će u dresu Heata završiti karijeru.

Wade će sasvim sigurno ući u historiju tima. Tri puta je osvojio naslov prvaka, bio je MVP finala 2006. godine i 12 puta je igrao na All Star meču. U karijeri je na prosjeku od gotovo 23 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi