Orlando iznenadio prvaka
Hidayet Turkoglu postigao je 16 koševa

NBA sezona

Orlando iznenadio prvaka

Orlando je iznenadio Boston Celtisce, aktuelne prvake NBA lige, i to na njihovom parketu. Magic je slavio sa 86:79, a Dwight Howard koji je uz 18 poena dodao i 15 skokova odlučio je meč u finišu.

Hidayet Turkoglu postigao je 16 koševa, dok je prvo ime u pobjedničkom sastavu bio Ray Allen s 32 poena.

Susret Phoenixa i San Antonija pretvorio se u veliki duel Nasha i Parkera. Uspješniji je na kraju bio Parker koji je odveo Spurse do vrijedne pobjede. Francuz je ubacio 30 koševa, a podijelio je i devet asistencija. Kod poraženih je 23 poena i 11 asistencija upisao Nash.

U borbi za doigravanje New Jersey je savladao New York sa 106:101, dok je Houston uspješno odradio posao protiv Memphisa.

Rezultati
Toronto Raptors - Utah Jazz 101:109, Boston Celtics - Orlando Magic 79:86, San Antonio Spurs - Phoenix Suns 103:98, New Jersey Nets - New York Knicks 106:101, Houston Rockets - Memphis Grizzlies 93:83, Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 89:74, Sacramento Kings - Denver Nuggets 114:106.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti