Orlando u finalu Istočne konferencije

NBA, doigravanje

Orlando u finalu Istočne konferencije

E. Škorić

Poslije Los Angeles Lakersa, bivšeg finaliste velikog NBA finala, finale u konferenciji osigurali su i košarkaši Orlando Magica, koji su u Bostonu slavili u sedmoj utakmici polufinala Istoka rezultatom 82:101. Orlando će u finalu igrati protiv Cleveland Cavaliersa.

Nakon što su LA Lakersi "razbili" Houston Rocketse, te ponovo ušli u finale Zapadne konferencije, sinoć su košarkaši Orlanda iznenadili Celticse i u Bostonu ih naprosto "slomili". U polufinalu Istoka Orlando je kao gost slavio kod Boston Celticsa, te izborio veliko finale u konferenciji. Gosti iz Orlanda nakon prve četvrtine imali su +10, a na kraju je završilo sa velikih 19 koševa prednosti, 82:101.

Hidayet Turkoglu bio je ponajbolji u redovima Magica, sa 25 postignutih koševa i 12 asistencija, Rashard Lewis postigao je 19, a Mickael Pietrus 17 poena.

Ray Allen bio je raspoložen u domaćoj petorci (23 poena), kao i Pierce (16 poena), no bilo je to nedovoljno da se pobijedi, večeras odlični Orlando koji zasluženo ulazi u finale Istoka. Boston je igrao bez Powea, Giddensa i Garnetta, dok je Orlando nastupio bez Nelsona i Richardsona. Sinošnju predstavu na "TD Baknorth Gardenu" u Bostonu, pratilo je preko 18.500 ljubitelja košarke.

Lakersi u finalu igraju sa odličnim Denver Nuggetsima, a Orlando Magica čekaju, nimalo ugodni, Cleveland Cavaliersi.

Polufinale Istočne konferencije:
Boston Celtics - Orlando Magic 82:101 (3:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.