Osam poena Wrighta u pobjedi Bamberga nad Efesom

Euroliga, 3. kolo

Osam poena Wrighta u pobjedi Bamberga nad Efesom

Košarkaši Bamberga ostvarili su svoj drugi trijumf u ovoj sezoni najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi. Klub bh. reprezentativca Zacka Wrighta na svom je parketu sa 88:86.

Drugoj ovosezonskoj pobjedi njemačkog predstavnika, ovaj put nad turskim Anadolu Efesom, košarkaški reprezentativac BiH doprinio je sa osam poena. 

U okviru grupe C poljski predstavnik Stelmet Zielona Gora upisao je svoju prvu pobjedu u ovosezonskom izdanju Eurolige, a na svom parketu rezultatom 73:65 savladali su italijanski Montepaschi.

Domaći sastav do pobjede predvodio je Lukasz Koszarek sa 16 ubačenih poena, dok je odličnu podršku imao u Christianu Eyengiji sa 13 poena, te Vladimiru Dragičeviću sa 12 poena. U ekipi iz Siene najefikasniji bio je Joshua Carter sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U prvom susretu današnjeg programa Maccabi iz Tel Aviva upisao je svoju drugu ovosezonsku pobjedu savladavši u gostima Lokomotiv Kuban Krasnodar sa 58:73, nanijevši tako prvi poraz ruskom timu u ovoj sezoni Eurolige.

Euroliga, 3. kolo:
Brose Baskets Bamberg – Anadolu Efes 88:86
Lokomotiv Kuban Krasnodar – Maccabi Tel Aviv 58:73
Stelmet Zielona Gora – Montepaschi 73:65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.