Osam poena Wrighta u pobjedi Panathinaikosa

Grčka A1 liga

Osam poena Wrighta u pobjedi Panathinaikosa

Midhat Šljivak

Novu uvjerljivu pobjedu je u 23. kolu grčke A1 lige upisao Panathinaikos, a ovog puta su Zeleni na svom parketu pregazili Kolossos 102:69.

Prvo poluvrijeme je donijelo dobar otpor Kolossosa. Pao nije uspio da napravi veću razliku, pa se na odmor otišlo s četiri poena prednosti u korist Zelenih, 49:45.

Drugo poluvrijeme je donijelo potpunu dominaciju Panathinaikosa. Nakon 30 minuta igre se prednost povećala na 18 poena prednosti, 74:56, da bi dodatno goste slomili u posljednjoj dionici. 

Ovaj dio igre je Panathinaikos dobio s 28:13, te su na kraju domaći košarkaši slavili uvjerljivu pobjedu od 33 poena razlike.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Zack Wright je za Panathinaikos ubacio osam poena za nešto više od 19 minuta na parketu, a Pao je do pobjede vodio Stephane Lasme s 18 poena. Pantić i Kakaroudis su ubacili po 18 poena.

U još jednoj utakmici odigranoj danas Panionios je nakon produžetka savladao PAOK 95:92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.