Litvanci se osvetili bh. reprezentivcu tokom meča: "Morale su se neke stvari vratiti"

Baltička selekcija prošla dalje

Litvanci se osvetili bh. reprezentivcu tokom meča: "Morale su se neke stvari vratiti"

A. Čaušević

Ubjedljivim trijumfom 87:70 Litvanija je izbacila Bosnu i Hercegovinu sa Evropskog prvenstva u košarci.

Litvanci su prelomili meč sredinom treće četvrtine kada su otišli na preko 20 poena prednosti te su tada već stvari bile gotove.

U izjavama poslije meča Arno Butkevicius je kazao kako je dobro što se osvetio Miralemu Haliloviću zbog njegovog duela sa Domantasom Sabonisaom.

Naime, Halilović je u jednom napadu zaustavio Sabonisa, a lopta je došla do Butkeviciusa koji je žestoko zakucao.

"Vidio sam da je rekao nešto Domantasu. Morao sam sam vratiti zato. Dobro je što je uspjelo, onda su malo i emocije proradile", kazao je Butkevicius.

Zatim se činilo da je selektor Litvanaca Kazys Maksvytis zaradio tehničku grešku jer je navodno tražio od svojih igrača za fauliraju Halilovića.

Oglasi

"Sudija je od mene tražio od mene da smirim igrače jer su se bili agresivni kod zakucavanja, a ja sam im rekao da vode računa o dešavanju na parketu", kazao je Maksvytis.

Nakon toga Butkevicius koji je meč završio sa 13 poena je prokomentarisao i pobjedu svoje reprezentacije.

"Osjećaj je vrlo dobar. Trebala nam je pobjeda. Bilo je dosta pritiska, dobro je skinuti ga sa leđa i sa leđa cijelog tima", kazao je košarkaš koji je pogodio tri trojke.

"Drago nam je što smo izašli iz ove rupe. Bilo je neugodno biti u situaciji gdje sve zavisi od nas. Sada je mnogo svjetlije nego ranije. I meni su trebali neki dobri potezi, drago mi je što se to desilo upravo danas."

Litvanije će kako sada stvari stoje u osmini finala igrati protiv Španije.

Top Komentari

Mackintosh
Zakucali nas Litavci. Kao sto rekoh na startu prvenstva, ispadamo u grupi i ispali smo. Dok god slavimo pobjede u grupi kao da smo postali prvaci svijeta nikad nista od nas bit nece. Kad je bilo da se odluci raspad protiv Francuza i Litavaca.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi