Otkazuje se okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije na Kopaoniku?
Foto: sport-blic

Zbog pogoršanja situacije s koronavirusom

Otkazuje se okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije na Kopaoniku?

Reprezentacija Srbije planirala je održati trening kamp na Kopaoniku od 25. juna do 5. jula. 

Ideja da se organizira kamp proizašla je iz činjenice da zbog otkazivanja svih nacionalnih liga održe timski duh. 

Ipak, situacija s pandemijom koronavirusa pogoršava se iz dana u dan i u Srbiji i vrlo lako bi mogla pogoditi i okupljanje reprezentacije. Posebno ako tamošnji krizni stožer odluči implementirati strože restrikcije kao što se i očekuje u nadolazećim danima. 

Dva košarkaša sa spiska sigurno neće prisustvovati okupljanju (ako ga bude) a to su Nikola Janković i Stefan Đorđević koji su pozitivni na COVID - 19. 

Ostali košarkaši koji bi se trebali pojaviti na Kopaoniku su Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Vasilije Micić,  Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Stefan Birčević, Uroš Trifunović, Novica Veličković, Luka Aščerić, Nikola Rebić, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac , Boriša Simanić, Nikola Jovanović, Ognjen Kuzmić,  Stefan Pot, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Marko Radovanović,  Aleksa Avramović, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Dalibor Ilić, Stefan Janković i Aleksej Pokuševski.

Svi igrači i treneri trebali bi biti testirani dan prije okupljanja na koje najvjerovatnije zbog klupskih obaveza neće stići izbornik Igor Kokoškov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi