Foto: Screenshot

Ginobili je vjerovatno odigrao svoju zadnju utakmicu

Ovacije AT&T Centra za velikog Manua

San Antonio Spursi su poraženi i u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije, pa su na taj način završili svoj ovosezonski nastup u NBA play-offu.

Golden State Warriorsi su slavili rezultatom 129:115 i sa 4-0 u seriji pomeli Spurse.

Ipak, nakon povreda Parkera, Davida Leeja i Kawhija Leonarda niko nije davao previše šansi Spursima, ali to nije spriječilo sjajnog Manua Ginobilija da, po ko zna koji put, da sve od sebe u pokušaju da pomogne svojoj ekipi.

Ginobili je odigrao odličnu seriju, a u svojoj vjerovatno zadnjoj utakmici u dresu Spursa ubacio je 15 poena, upisao jedan skok, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Nakon što je završio svoj današnji nastup teksaška publika u AT&T Centru je, možda i posljednji put, ovacijama pozdravila sjajnog Argentinca.

Emanuel Manu Ginobili rođen je 1977. godine u Argentini. 

San Antonio Spursi su ga 1999. godine izabrali u drugoj rundi drafta, ali je Ginobili prvo otišao u Italiju gdje je "kalio" svoje vještine.

Nastupao je za Reggio Calabriju i Virtus Bolognu, da bi se 2002. pridružio ekipi Spursa i od tada postao nezamjenjivi dio trofejne generacije San Antonija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi