Ovčina: Drago mi je zbog pobjede u debiju
Ovčina je u debiju ostvario "double double" učinak

U Bosni zadovoljni trijumfom

Ovčina: Drago mi je zbog pobjede u debiju

Elvir Ovčina, centar koji je nastupao za BiH na pet evropskih prvenstava večeras je na najbolji mogući način debitovao za Bosna ASA BH Telecom. Ovčina je za 35 minuta provedenih u igri ostvario „double double“ učinak, ubacivši 15 poena, te dodavši 11 skokova i četiri asistencije.

„Čestitam ekipi Budućnosti na fer i korektnoj igri. Pokazali smo karakter i u utakmicu se vratili nakon veoma lošeg početka. Veoma mi je drago što sam na ovakav način debitovao za moj novi tim“, rekao je Ovčina.

I Vlada Vukoičić, trener Bosne nije krio zadovoljstvo prekidom crne serije od tri uzastopna poraza.

„Zadovoljan sam igrom naročito u drugom poluvremenu. U početku smo igrali pod pritiskom koji smo nosli na „leđima“ zbog tri uzastopna poraza i loše igre u Zagrebu gdje smo poraženi sa 20 poena razlike. Bili smo u grču posebno u napadu, a tome je doprinijela i agresivna igra Budućnosti u odbrani po čemu su prepoznatljivi. U jednom trenutku imali smo deprimirajućih 14 poena zaostatka, ali smo se uspjeli smiriti, pokazali smo mudrost u napadu što je rezultiralo priključkom za gostima. U egal završnici smo bili mirniji i mislim, sasvim zasluženo ostvarili pobjedu“, rekao je Vukoičić, koji se zahvalio i navijačima:

„Ovo nam je važna pobjeda za vraćanje poljuljanog sampouzdanja, a uz to važna pred domaćom publikom. Oni su bili uz nas i kada smo gubili i pobjeđivali, te se nadam da će nam pomoći i u narednom meču protiv Crvene zvezde.“   

Dejan Radonjić, trener gostiju iz Podgorice čestitato je Bosni na trijumfu.

„Bosna je zasluženo ostvarila pobjedu i želim im mnogo sreće u nastavku regionalnog takmičenja, ali i domaćem prvenstvu. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, no pali smo u drugom dijelu, što su domaći iskoristili i na kraju upisali zasluženi trijumf“, rekao je Radonjić.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti