Ozljeda Facunda Campazza pred sami počeak SP
Sjajni playmaker Gauchosa ozlijedio se u zadnjoj pripremnoj utakmici

U utakmici protiv Rusije

Ozljeda Facunda Campazza pred sami počeak SP

Loše vijesti stižu za košarkašku reprezentaciju Argentine. U pripremnoj utakmici u kojoj su Gauchosi danas savladali Ruse s uvjerljivih 85:64 ozlijedio se Facundo Campazzo. 

Kineski Ningbo bio je domaćinom ovog pripremnog susreta u kojem je Argentina bila uvjerljiva protiv oslabljenih Rusa no ova bi pobjeda za Južnoamerikance mogla biti pirova.

Krajem treće četvrtine prilikom jedne solo akcije sjajnog playmakera jedan ruski košarkaš je nezgodno uletio u Campazzovu putanju prilikom čega je Argentinac nezgodno doskočio na njegovo stopalo i uz bolan krik pao na parket.

Campazzo je odmah iznešen s terena i prevezen u obližnju bolnicu gdje će u narednim satima biti napravljena magnetna rezonanca koja će reći o kakvoj se ozljedi radi. Ne treba ni spominjati koliki hendikep bi bio za Argentince ukoliko bi ovaj fantastični playmaker koji je odigrao sezonu života bio onemogućen za nastup na Mundobasketu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi