Južnoamerički klasik pripao Brazilcima
Sjajni Benite bio je gotovo nepogrešiv protiv Gauchosa (foto: Eurohoops.net)

Savladali Argentinu u pripremnoj utakmici za SP

Južnoamerički klasik pripao Brazilcima

Košarkaška reprezentacija Brazila koju s klupe predvodi bivši bh. izbornik Aco Petrović sinoć je u odličnom pripremnom meču za SP savladala velikog rivala Argentinu rezultatom 89-82.

Bivši košarkaš Cedevite Vitor Benite odigrao je odličan meč šutiravši 6-7 iz igre te je bio najefikasniji u redovima svog tima s 15 koševa. 

Veterani Barbosa (14), Huertas (12) i Varejao (10p, 12sk) također su odigrali dobar meč i pridonijeli pobjedi. S druge strane sjajan je bio novi košarkaš Reala Nicolas Laprovitola s 18 poena, 8 asistencija i 6 skokova dok su Scola i Deck zabili po 17 poena. 

Utakmica je bila neizvjesna i u visokom napadačkom ritmu. Argentina se vratila s deficita od -6 na poluvremenu i utakmicu uvela u egal ali na 5 minuta do kraja i rezultatu 74-74 Carioce su napravile seriju od 11-3 koja je prelomila utakmicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi