Pacersi hitaju ka play-offu, sigurni protiv Orlanda

Neočekivan poraz Chicaga

Pacersi hitaju ka play-offu, sigurni protiv Orlanda

D. Rakanović

Košarkaši Indiane Pacersa pobijedili su noćas na gostovanju Orladno Magic sa 127:112, te izborili važnu pobjedu u borbi za doigravanje na Istoku. 

Pacersi su bolje otvorili utakmicu i imali dvocifrenu prednost već na poluvremenu, a u nastavku meča su samo dodali gas, pa su na kraju trećeg perioda imali 17 poena prednosti i lako priveli meč kraju. 

Paul George odigrao je još jednu fenomenalnu partiju postigavši 37 poena, uz sedam skokova i šest skokova. Myles Turner je ubacio 23 poena i deset skokova. Thaddeus Young je dodao 14. 

U sastavu Orlanda se istakao Terrnece Ross sa 29 poena, dok je Evan Fournier dodao 23. Aaron Gordon je postigao 17, a Elfrid Payton je imao double-double učinak sa po deset poena i asistencija. 

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je za 17 minuta u igri ubacio devet poena, uz po jedan skok i asistenciju. 

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević je postigao osam poena, uz deset skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu, ali je imao i tri izgubljene lopte. 

Indiana se trenutno nalazi na sedmom mjestu na Istoku sa omjerom 40:40, sa dvije pobjede više u odnosu na devetoplasiranu ekipu Miami Heata, ali ekipa sa Floride ima utakmicu manje. 

Chicago Bullsi su večeras poraženi na gostovanju od najgore ekipe Istoka Brooklyn Netsa sa 107:106 i time napravili veliki kiks u borbi za doigravanje. 

Bullsi su imali pred kraj trećeg perioda devet poena prednosti, ali se Netsi vraćaju u utakmicu i u neizvjesnoj završnici odnose pobjedu. 

Spencer Dindiwiddie je bio čovjek odluke koji je postigao četiri slobodna bacanja u posljednjih 30 sekundi utakmice, dok je s druge strane Butler promašio trojku za vodstvo Bullsa na tri sekunde, a isti igrač je u posljednjoj sekundi uspio postići trojku kojom je ublažio poraz svoje ekipe. 

Netse su predvodili Caris LeVert i Dinwiddie koji su postigli po 19 poena. Rondea Hollis-Jefferson je ubacio 16, a Brook Lopez 13 poena. 

Bullse je ponovo predvodio Jimmy Butler sa 33 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije. Robin Lopez je ubacio 16, a Jerian Gran 15 poena.

Dwayne Wade se vratio na teren, i u prvoj utakmici nakon 15. marta je ubacio 14 poena, uz sedam skokova.

Chicago se trenutno nalazi na osmoj poziciji na Istoku, sa omjerom 39:41, a devetoplasirana ekipa Miamija ima pobjedu manje, ali i utakmicu manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi