Pacersi šokirali Cavse, LBJ nije mogao sam, za Hardena nema granica

Play-off NBA lige

Pacersi šokirali Cavse, LBJ nije mogao sam, za Hardena nema granica

E. Škorić

Košarkaši Indiane iznenadili su Cleveland Cavalierse u prvoj utakmici četvrtfinala istočne konferencije, pa su ih savladali 98:80.

Cleveland je kao veliki favorit ušao u duel s Indianom, no od početka se vidjelo da se ne piše dobro Cavsima. Gosti su vrlo brzo lako došli do dvocifrene prednosti, pošto je bilo 14:4, a krajem prve četvrtine i +21 za raspucane Pacerse, koji su bili isuviše raspoloženi na svakom dijelu parketa.

Prednost gostiju bivala je i veća, no onda se krajem treće dionice LeBron James probudio, Cavsi su se spustili na osam razlike, a onda u zadnjoj četvrtini Indiana s nekoliko bitnih šuteva Oladipa ponovo se vraća na visoku prednost i ostvaruje pobjedu.

Victor Oladipo je predvodio Indianu sa 32 poena, Turner je ubacio 16 uz osam skokova, Bogdanović je dodao 15. LeBron James je ubacio 24 poena, dodao je 12 asistencija i 10 skokova. JR Smith je ubacio 15 poena.

Oklahoma je sa 116:108 bila bolja od Utah Jazza, a Paul George je briljirao sa 36 poena i sedam skokova, dok je Russell Westbrook imao učinak od 20 poena, osam asistencija i 13 skokova.

James Harden je sve ozbiljniji kandidat za MVP nagradu. Brada je u pobjedi Houstona nad Minnesotom (104:101) ubacio 44 poena uz osam asistencija, Capela je ubacio 24 poena, a najbolji kod gostiju bio je Wiggins sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi