NBA noć: Nurkić solidan, King i Balkanci briljirali, Towns zasjenio sve
Iza nas je noć sjajnih individualnih partija u NBA ligi, a centar Minnesote je zasjenio sve.

Noć sjajnih individualnih partija u NBA

NBA noć: Nurkić solidan, King i Balkanci briljirali, Towns zasjenio sve

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na gostovanju protiv Memphis Grizzliesa sa 108:103, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić pružio je solidnu partiju za svoj tim.

U glavama igrača Portalnda već je lagano play off, pa u posljednje vrijeme bilježe nešto slabije rezultate, a jedan takav viđen je i sinoćn na gostovanju protiv slabašnog Memphisa. Domaća ekipa ih je porazila na kraju sa pet poena razlike jer je odigrala mnogo bolju posljednju dionicu.

Grizzliese je do trijumfa vodio MarShon Brooks sa 21 poenom, dok je Dillon Brooks dodao tri manje. Kod Portlanda jednu od utakmica karijere je odigrao CJ McCollum jer je ubacio čak 42 poena uz pet asistencija i tri skoka. Bh. igrač Jsuf Nurkić imao je učinak od 12 poena i osam skokova.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti fantastičnu partiju Kralja Jamesa koji je ubacio u pobjedi Clevelanda protiv Charlotte Hornetsa čak 41 poen uz deset skokova, kao i nestvarno izdanje Karl-Anthony Townsa u pobjedi Minnesote protiv Atlante (56 poena uz 15 skokova).

Pomenut ćemo i neke sjajne učinke košarkaša sa naših prostora. U okršaju Orlando Magica i Brookly Netsa briljirali su Nikola Vučević i Dubrovčanin Mario Hezonja. Prvi je ubacio 24, a drugi 23 poena, s tim da je Vučević imao i 15 skokova. Također, sjajan u pobjedi svoje Philadelphije bio je Dario Šarić koji je Knicksima ubacio čak 26 poena, a učinku je dodao i 14 skokova.

Ostali rezultati:

Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 103:93 

Phoenix Suns-Los Angeles Clippers 99:111

Utah Jazz-Boston Celtics 94:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi