Pachulija prima prijetnje: Popovich je uticao na ovo
Foto: EPA

Nakon što je povrijedio Kawhija Leonarda

Pachulija prima prijetnje: Popovich je uticao na ovo

Najbolji igrač San Antonio Spursa Kawhi Leonard se, nakon što je doskočio na nogu centra Warriorsa Zaze Pachulije, povrijedio u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Leonard je propustio dvije naredne utakmice ove serije, a mnogi su mišljenja da je Pachulija namjerno postavio svoju nogu ne bi li, možda, ozlijedio Leonarda.

Pachulija sada tvrdi da prima veliki broj prijetnji preko društvenih mreža, te da su ove prijetnje dovele to toga da je u školi koju pohađaju njegova djeca uvedeno dodatno osiguranje.

Trener San Antonija Gregg Popovih je nakon utakmice u kojoj se povrijedio Leonard izjavio da je Pachulijin potez bio nesportski i da nije bitno kakva je njegova namjera bila, a centar Warriorsa sada tvrdi da je upravo Popovich jedan od krivaca za ovo što mu se dešava.

On smatra da su Popovichevi zaključci pokrenuli hajku na njega, njegovu suprugu i djecu.

"Ne krivim Popa za sve, ali ono što je on rekao je imalo mnogo uticaja...navijači samo čuju poruku i to je za njih u redu, oni pomisle: Ok, Pop je to rekao, idemo nešto uraditi", izjavio Pachulija, te dodao:

"To nije u redu. Prijetite meni, ali ne mojoj ženi i djeci...Ne krivim Popovicha za sve, ali on je bio veliki dio ovoga."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi