“Pali” velikani
Chris Paul postigao je 32 poena u pobjedi nad Lakersima

NBA sezona

“Pali” velikani

Boston i Lakersi neočekivano su poraženi u mečevima NBA lige odigranim u noći sa utorka na srijedu.
Aktuelni prvaci savladani su od Bobcatsa, a “jezeraši” u duelu sa New Orleansom.

Celticsi su doživjeli peti poraz u posljednjih sedam susret, što je pokazatelj pada forme. Najbolji pojedinac bio je Raymond Felton sa 25 poena i 8 skokova.

Boston je imao Piercea (28), Allena (20) i Ronda (16), ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do slavlja.
David West bio je sjajan protiv Lakersa. Uz 40 koševa dodao je i 11 skokova, a ništa manje dobar nije bio ni Chris Paul (32 p, 15 as.).
Bryant (39 p, 7 as.) je sve pokušao, ali nije uspio spriječiti poraz svog tima.
Oklahoma Thunder je ostvarila petu ovosezonsku pobjedu. Ovaj put nadigrani su Knicksi.

Rezultati
Charlotte - Boston 114:106 (p.), Orlando - Washington 89:80, Philadelphia - Houston 104:96, Memphis - Minnesota 87:94, Oklahoma City - New York 107:99, Chicago - Sacramento 99:94, Dallas - LA Clippers 107:102, LA Lakers - New Orleans 105:116.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije