Panathinaikos "pomeo" Fenerbahče za finale Eurolige, policijski psi izazvali nadrealne scene

Drama na parketu izostala, ali ne i na trabinima

Panathinaikos "pomeo" Fenerbahče za finale Eurolige, policijski psi izazvali nadrealne scene

Admin Čaušević

Prvo polufinale Final Foura Eurolige između Panathinaikosa i Fenerbahčea nije donijelo dramu. Na kraju je grčki tim slavio sa ubjedljivih 73:57 te se nakon 13 godina plasirao u finale.

Panathinaikos je dosta posla odradio već u uvodnim minutama meča serijom 12:0, međutim Fenerbahče se postepeno počeo vraćati u igru i na odmor su otišli samo sa -2 (38:36).

Na startu četvrte dionice Zeleni su ponovo otišli na +10 i tada je krenuo pad Fenerbahčea i prednost grčkog tima je samo rasla za konačnih 73:57.

Inače, utakmica u dvorani u Berlinu je kasnila zato što navijači oba tima nisu uspjeli ući na vrijeme, dok je bilo i dosta policije na tribinama.

Prava drama se odvijala tokom završnice meča kada je policija ušla na tribine sa policijskim psima kako bi se spriječili neredi.

Scene sa policijskim psima na jednoj košarkaškoj utakmici su definitivno rijetkost, pogotovo na mečevima Eurolige.

Oglasi

Grčki tim je do trijumfa vodio sjajni Lessort sa 17 poena, dok su Nunn i Grant dodali po 14, odnosno 13 poena.

Kod poraženog Fenerbahčea sa 14 poena se istakao Hayes Davis sa 14 te Gudurić sa 10 poena. Biberović je meč završio sa četiri poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Posljednji put Panathinaikos je finale Eurolige igrao 2011. godine kada je se grčki tim po šesti put popeo na krov Starog kontinenta poslije pobjede nad Maccabijem.

Podsjećanja radi, u ovogodišnjem finalu Panathinaikos će igrati protiv boljeg između duela Reala i Olympiacosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi