Panathinaikos prošao u finale, Milošević pet poena

PAO slavio sa 3:1 u seriji

Panathinaikos prošao u finale, Milošević pet poena

D. Rakanović

Košarkaši Panathinaikosa plasirali su se u finale grčkog doigravanja. 

PAO je danas kao gost protiv AEK-a ubjedljivo slavio sa 105:67 i sa rezultatom 3:1 se plasirao u finale play-offa. 

Panathinaikos je danas dominirao od prve do posljednje minute i zasluženo slavio. 

Izabranici Xavija Pascuala su već nakon prve četvrtine imali dvocifrenu prednost (25:11), koju je do kraja utakmice iz minuta u minut rasla do masimalnih 40 poena prednosti. 

PAO je do pobjede ponovo predvodio Nick Calathes sa 17 poena, uz devet asistencija i dvije ukradene lopte. Pratio ga je Chris Singleton sa 16 poena, dok je Giannis Bourusis ubacio 15 poena i imao devet skokova. 

U AEK-u se istakao Roko Leni Ukić sa 16 poena, Mavrokefalidis je dodao 14, a Mavroeidis 10 poena. 

Potražite više informacija na temu Basket League:

Bh. reprezetantivac Milan Milošević je u igri je proveo nešto manje od 22 minute i postigao pet poena, uz četiri skoka i jednu ukradenu loptu. 

U finalu će PAO igrati protiv pobjednika serije između Olympiacosa i Arisa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi