Panathinaikos slavio protiv Maccabija
James Gist nadskakao je igrače "Ponosa Izraela"

Atenjani pobjedom otvorili Euroligu

Panathinaikos slavio protiv Maccabija

Odličnu utakmicu odigrali su večeras u OAKA Areni na otvaranju Eurolige ekipe Panathinaikosa i Maccabija. Slavili su domaćini rezultatom 89:84 pred tradicionalno sjajnom atenskom publikom. Maccabi se dugo dobro držao u ovom susretu.

Neugodni gosti su pružali sjajan otpor tijekom velike većine susreta, no ključnu seriju Panathinaikos je napravio krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je Matt Lojeski vezao nekoliko dalekometnih šuteva.

Izraelci su se pokušali vratiti ali je iskusna domaća momčad prednost znalački sačuvala do kraja i pobjedom otvorila novu sezonu u Euroligi. Upravo Lojeski sa 20 poena, te Keith Langford s 13 su bili najefikasniji kod Atenjana, dok je fantastični Nick Calathes zabilježio čak 14 asistencija.

Veliko pojačanje Maccabija Scottie Wilbekin zabio je 24 poena dok su Michael Roll sa 15 i Tarick Black s 14 koševa prednjačili kod gostiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi