Zadar Basketball Tournament: CSKA demolirao kineskog prvaka
Foto: Basketball.hr

U drugoj utakmici Olimpia Milano savladala Maccabi

Zadar Basketball Tournament: CSKA demolirao kineskog prvaka

Moskovski CSKA silovito je otvorio zadarski Basketball Tournament. Na otvaranju turnira ruski prvaci uništio je kineske prvake Liaoning Herung s visokih 90:46. Već na poluvremenu Armejci su imali visokih 30 razlike.

Zanimljivo je da su Kinezi u drugoj četvrtini postigli samo pet poena a CSKA je već u premijeri pokazao kako nema šale i u premijeri pokazao veliku ozbiljnost.

Treba reći da su Moskovljani igrali bez De Coloa, Rodrigueza i Clyburna, svog udarnog trojca koji je imao obvezu snimanja spota za Euroligu. Njihovo odsustvo najbolje su iskoristili Higgins sa 15 i Vorontsevich s 13 koševa, a samo jedan igrač s rostera ruske ekipe nije se upisao u strijelce. Kod Kineza razočarali su bivši NBA igrači Brandon Bass i Lester Hudson.

Drugi susret donio je dosta neizvjesniju košarku i kvalitetniju utakmicu, a milanska Olimpia savladala je Maccabi hrvatskog trenera Nevena Spahije rezultatom 80:75. Mike James stavio je 20 poena za pobjednike, a Nedović je dodao 13. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Novopečeni turski reprezentativac Scottie Wilbekin s 15 poena najbolji u dresu "ponosa Izraela".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi