Panathinaikos uništio Kavalu, Mitrović postigao pet poena

Mitrović odigrao više od 28 minuta protiv Zelenih

Panathinaikos uništio Kavalu, Mitrović postigao pet poena

U desetom kolu Grčke košarkaške lige, Kavala je ugostila apsolutnog favorita Panathinaikos. Zeleni su bez većih problema slavili, 97:71.

Kavala je držala priključak tokom prvih deset minuta. Zeleni su vodili, ali im domaćin nije dozvolio da se previše odvoje. U nastavku prvog poluvremena Panathinaikos je pokazao zašto je u ovaj susret ušao kao apsolutni favorit. Na odmor je ekipa iz Atine otišla sa vodstvom, 48:27.

 

Ništa se nije promijenilo ni u nastavku, Panathinaikos je dominirao i u posljednjih deset minuta ušao sa 30 poena viška. Do kraja su Zeleni odigrali rutinski i slavili 97:71.

Potražite više informacija na temu Basket League:

 

Najefikasniji u redovima Kavale bio je Grundy sa 18 poena. Naš Nemanja Mitrović postigao je pet poena i skupio dvije asistenicje za nešto više od 28 minuta na parketu. Kod Panathinaikosa 17 poena postigao je Mike Bramos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.