Pandža: U Skopje idemo hrabro i rasterećeno

Trener Slobode iz Tuzle pred ABA 2 ligu

Pandža: U Skopje idemo hrabro i rasterećeno

Utakmicama koje se igraju u srijedu i četvrtak startat će nova sezona Druge ABA lige.

Među učesnicima ovog regionalnog takmičenja je i Sloboda iz Tuzle, koju u prvom kolu čeka gostovanje u Skopju kod MZT-a. Izabranici Josipa Pandže nakon mjesec i pol dana napornih priprema spremni su za ovaj duel i ne nedostaje im optimizma pred put u Makedoniju.

"Iza nas je 45 dana priprema i počinje ono što svi sa nestrpljenjem iščekujemo, a to je prvo kolo ABA 2 lige. Mi mislimo da smo trenutno fizički na dobrom nivou, što nam je jako bitno. Idemo u Skopje rasterećeno, protiv ekipe koja je jedan od favorita za vraćanje u ABA 1 ligu i oni su sigurno favoriti. Međutim, idem sa nekim svojim šansama i nadama da možemo u jednoj energičnoj, hrabroj i čvrstoj igri da budemo konkurentni iz minute u minutu i da pokušamo domaćina učiniti što nervoznijim te tako tražiti svoju šansu", kazao je trener Pandža, pa dodao:

"Sigurno je da igrači to očekuju baš sa velikim nestrpljenjem, ali treba da budemo pametni da ne izgorimo u nekoj prevelikoj želji. Ja se nadam da ćemo biti i fizički i psihički spremni za utakmicu u Skopju."

Svoja očekivanja iznio je i košarkaš Emir Čerkezović od kojeg se mnogo očekuje.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"ABA liga je nivo iznad onoga što smo do sada igrali, pa nama kao igračima imponuje igrati takvo dosta jako takmičenje koje traži da napredujemo iz kola u kolo. Prvu utakmicu igramo u Skopju, protiv dosta teškog protivnika koji je prošle godine bio finalista ABA 2 lige. Nažalost nisu uspjeli, ali mislim da ove sezone također imaju jednu ideju i ekipu da se vrate u najveći rang. Atmosfera u ekipi je odlična. Igrači se dobro slažu i mislimo da kao ekipa zajedno možemo dosta napredovati."

MZT i Sloboda se, podsjetimo, sastaju u četvrtak s početkom u 19:00 sati.

Top Komentari

emir_89
Sretno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi