Neobični problemi za mladu zvijezdu: Gubi 3 kilograma po utakmici i prinuđen je piti posebnu tečnost
Foto - Screenshot

Paolo Banchero muku muči

Neobični problemi za mladu zvijezdu: Gubi 3 kilograma po utakmici i prinuđen je piti posebnu tečnost

M. Šljivak

Talentovani košarkaš Paolo Banchero (19) otkrio je kako gubi preko tri kilograma na jednoj utakmici.

Američko-italijanski košarkaš sa čuvenog Duke univerziteta nedavno je završio na pregledima koji su otkrili da tokom svake utakmice gubi i po tri kilograma.

On se javio ljekaru zbog problema s grčevima koji zvijezdu Blue devilsa 'ubijaju' ove sezone.

Banchero je obavio testove znojenja i ispostavilo se da u svakoj utakmici gubi ogroman broj kilograma, odnosno i preko tri kilograma po utakmici.

Kako bi spriječio grčeve ovaj rookie sada pije posebnu tečnost obogaćenu kiseonikom koja se odmah apsorbuje i koja pomaže u sprječavanju grčeva.

Banchero je jedan od kandidata za prvog pika NBA drafta naredne godine. Igra zaista fenomenalno i prvi je strijelac i skakač svog univerziteta.

On u dosadašnjem dijelu sezone bilježi 18.3 poena i 7.6 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi