Italijani pojačavaju reprezentaciju s aktuelnim NBA igračem i budućom zvijezdom

Dva nova imena

Italijani pojačavaju reprezentaciju s aktuelnim NBA igračem i budućom zvijezdom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Italije u budućnosti bi trebala biti jača za dva nova imena.

Predsjednik Košarkaškog saveza Italije Gianni Petrucci potvrdio je kako će uskoro italijanski pasoš dobiti Paolo Banchero, zvijezda u najavi i momak kojem se predviđa blistava karijera.

Radi se o 18-godišnjaku visokom 206 centimetara, koji će od naredne sezone igrati na jednom od velikij univerziteta. Ponude su poslali svi značajniji koledži među kojima su Duke, Kentucky, Sjeverna Karolina.

Bancheru se predviđa i NBA karijera i jedan je od najboljih prospekata u SAD-u u ovom trenutku.

Također, novi član selekcije Italije postat će i bek Milwauke Bucksa Donte DiVincenzo. S njim su nedavno obavljeni razgovori i on će moći uskoro dobiti pasoš.

DiVincenzo je nekadašnja zvijezda univerziteta Villanova, a u dresu Bucksa ove sezone bilježi nešto više od devet poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi