"Parežanin je radio dobar posao"

Muhamed Pašalić o ostavci Dejana Parežanina

"Parežanin je radio dobar posao"

U zaista nezgodnom trenutku košarkaši Bosne će sa novim trenerom u goste Mladosti. Damir Zeljković, dosadašnji pomoćnik Parežanina preuzet će ekipu u nastavku Lige 6.

Parežanin je podnio ostavku o kojoj je Upravni odbor kluba dugo razmišljao da bi je na kraju i prihvatio. Tako će i u nastavku sezone silne negativnosti pratiti Studente, dok će sportska javnost tražiti pozitivne rezultate. Zaista teška sezona za podmlađeni tim Bosne. Težak je i naredni protivnik iz Mrkonjić Grada, Mladost koja je i jednu Igokeu stavljala na velike muke.

Mada, realno govoreći, koji to protivnik ne bi bio težak kada je u danima prije susreta samo jedna tema po košarkaškim kuloarima top priča. Ostavka trenera koji je sa momcima koji nisu zaboravili igrati košarku i koji platu na blagajni kluba vide par puta godišnje, ipak dohvatio prvo mjesto Lige 13. Pomalo žalosno ali istinito.

Naravno da će mnogi reći, kakav je to uopšte uspjeh da jedna Bosna bude prva u dijelu prvenstva koje je samo stepenica ka Ligi 6?  Možda će i biti u pravu. Ali moramo biti svejni i onog protupitanja. Da li uopšte postoji uspješan kolektiv sa nemotivisanim kadrom. I zaboravimo priče o ponosu nošenja svetih dresova. Od toga se ne živi!

Uglavnom, vratimo se utakmicama. Bosna će večeras u 19 sati odmjeriti snage sa ekipom Mladosti koja baš kao i Bosna ima omjer 1-3. Koliko je za sve prvotimce iz našeg glavnog grada iznenađenje ostavka Dejana Parežanina koji je sa njima prošao mnogo toga. Muhamed Pašalić će na početku razgovora za SportSport.ba reći nešto više o temi koja je potresla sve one kojima ovaj sport zauzima još barem malo prostora u njihovim srcima.

"U suboti nakon utakmice protiv Čapljine ništa nije govorilo da bi mogli imati ovakav rasplet situacije. Saznao sam u nedjelju da je trener ponudio ostavku. Ako mene pitate moja su iskustva sa Parežaninom izuzetno pozitivna. Radio je dobar posao".

"Ne vjerujem da je poraz protiv Čapljine prouzrokovao toliko nevolja, bio je to samo loš dan ekipe. Ipak, život ide dalje.  Nadam se da ćemo pronaći koncentracije da odigramo kvalitetno protiv Mladosti, mada moramo biti svjesni da će biti teško", govori o svemu pomalo Pašalić te dodaje.

"Apsolutno ne možemo govoriti kao da je sve gotovo. Do Borca bi sa nama u ekipi trebali biti Zimić i Đurasović za koga se ispostavilo da povreda nije tako strašna kao što nam činilo odmah nakon utakmice. Sa tom pobjedom ali i kada bi odigrali dobru utakmicu protiv Širokog onda bi imali skroz suprotnu atmosferu od ove sada.

"Ide nam na ruku i to što Igokea i Široki pobjeđuju sve protivnike u gostima, mada su moja predviđanja da će Široki imati tešku utakmicu u Mrkonjić Gradu. Kada je zglob u pitanju koji je načet u utakmici sa Borcem, moram reći da je sada sve u redu".

"Postoje određeni problemi sa ramenom ali svi koji idemo u Mrkonjić Grad idemo sa namjerom da odigramo što bolje možemo", kaže Muhamed Pašalić.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije