Parežanin: Očekuje nas teška utakmica

Bosna sutra dočekuje Leotar

Parežanin: Očekuje nas teška utakmica

Bosna sutra u okviru 9. kola Lige 13 na domaćem parketu igra protiv Leotara, jedne od najboljih ekipa domaćeg prvenstva, pa ova utakmica s pravom nosi epitet derbija kola.

Bosna se nalazi u sjajnoj formi. Nakon poraza od Zrinjskog u prvom kolu Bosna je nanizala čak šest pobjeda, a posljednje dvije došle su protiv direktnih rivala za prvo mjesto, Borca i Slobode. Utakmicu s trebinjskim sastavom najavili su trener Studenata Dejan Parežanin i kapiten Muhamed Pašalić.

"Utakmica protiv Leotara za nas je kao i svaka druga. Ako odigramo maksimalno ozbiljno u odbrani i u napadu, onda se možemo nadati pobjedi. Leotar je jedna iskusna ekipa, ali naš jedini cilj je pobjeda", samouvjeren je kapiten Muhamed Pašalić.

Trener Studenata Dejan Parežanin vjeruje u svoje igrače. Bosna u utakmicu protiv Leotara ulazi bez povrijeđenog Marka Radića, dok je nastup Dine Hodžića i Emira Zimića pod znakom pitanja.

"Utakmica protiv Leotara biće jako teška. Radi se o iskusnoj ekipi koja igra jednu timsku igru, kako u odbrani tako i u napadu. Vrlo brzo se transformišu iz odbrane čovjek na čovjeka u zonu. Moramo izvršiti pritisak na njihovu odbranu i nadam se pozitivnom rezultatu", rekao je Parežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije