Baskonia razbijena u Beogradu
Grotlo Beograda neosvojivo za Baskoniju koja je doživjela uvjerljiv poraz od Partizana (Foto: EPA)

Uvjerljiva pobjeda Partizana

Baskonia razbijena u Beogradu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana večeras su u Beogradu savladali ekipu Baskonije rezultatom 83:65 u duelu 19. kola Eurolige, a ovo je timu Željka Obradovića deveta pobjeda u sezoni.

Partizan je zbog dobre forme u ovaj meč ušao kao blagi favorit protiv Boskonije. To su na terenu i pokazali i zasluženo su stigli do pobjede.

Partizan odlično otvara utakmicu i potpuno su domaći košarkaši kontrolisali igru u prvoj dionici nakon koje je ekipa Željka Obradovića imala 12 poena prednosti, 29:17.

Ista slika na terenu viđena je i u drugoj dionici. Crno-bijeli su dominantni, Baskonia nije imala odgovor na igru Partizana, a razlika je išla i do plus 19.

Ipak, Baskonia je u finišu prvog poluvremena uspjela koliko-toliko da se vrati u meč. Napravili su seriju od 8:0 u završnici i na odmor odlaze sa minus 11, 47:36.

Tim iz Baskije dobro ulazi u drugo poluvrijeme i spušta prednost Partizana na samo šest razlike. Ipak, ubrzo su stvari došle na svoje i domaći tim ponovo podiže razliku.

Oglasi

Nakon 30 minuta igre Partizan je imao 17 poena prednosti (67:50) i bio je na dobrom putu da slavi u ovom susretu.

Baskonia nije imala snage da se vrati u ovaj meč. Partizan je bez većih problema priveo meč kraju i slavio je uvjerljivu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedi Partizana bio je Uroš Trifunović s 15 poena, Papapetrou je dodao 13, Punter 12, Lessort 11, a Exum 10.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

S druge strane Vanja Marinković je ubacio 16 koševa i bio je jedini dvocifren igrač u redovima gostujućeg tima.

Partizanu je ovo deveta pobjeda u sezoni i beogradski klub je na omjeru od devet pobjeda i deset poraza. S druge strane Baskonia je na omjeru 11-8.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi