Partizan bez Kinseyja razbijen u Moskvi
Foto: EPA

CSKA uvjerljiv

Partizan bez Kinseyja razbijen u Moskvi

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana teško su poraženi u Moskvi u meču 10. kola druge faze Eurolige. CSKA je slavio rezultatom 84:52.

Moskovljani su do devete pobjede stigli uvjerljivo i očekivano protiv oslabljenih gostiju iz Beograda. Posebno je Partizanu nedostajao nedovoljno spremni Kinsey, a u redovima CSKA se nije toliko osjetilo neigranje Miloša Teodosića.

Partizan je na početku vodio. No, nakon što je CSKA na kraju prve četvrtine poveo sa 16:15, više nije bilo povratka za srbijansku momčad. Do kraja kraja druge dionice prednost Moskovljana dostizala je i 18 poena, a na odmor se otišlo kod rezultata 38:22.

 Kako se utakmica odmicala, prednost Rusa bila je sve veća. Na kraju treće dionice domaći košarkaši su vodili čak 29 poena razlike (70:41). Nemoćan je Partizan bio i onda kada je sve bilo riješeno. CSKA je poveo 37 razlike (80:43)...

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan je donekle pružio otpor jakom CSKA u prvih 10 minuta, a sve ostalo pripalo je domaćinu. Nemoć izabranika Duška Vujoševića ogleda se i u činjenici da su u drugoj dionici ubacili samo sedam poena. Na kraju krajeva, konačni rezultat sve govori. 

Vitaly Fridzon i Saša Kaun predvodili su CSKA sa po 13 poena, odk je Victor Khryapa ubacio 11 poena, a iskusni Nenad Krstić 9 poena. U sastavu Partizana daleko najbolji bio je Lauvergne sa 17 poena. Bogdanović je zakazao i meč je završio sa samo šest poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.