Partizan brani tron u Tel Avivu

ABA Final Four

Partizan brani tron u Tel Avivu

Midhat Šljivak

Završni turnir regionalne košarkaške ABA lige koji se igre u Tel Avivu počinje sutra, a pred sami početak turnira postavlja se samo jedno pitanje, da li neko može pobijediti Maccabi?

Ponos Izraela, apsolutni je favorit Final Foura, a sama činjenica da se završnica igra na njihovom terenu daje im još veće šanse za osvajanje titule najboljeg tima Jadrana.

Protivnik Maccabija u polufinalu je podgorička Budućnost. Crnogorski predstavnik je odigrao odličnu sezonu u ABA ligi, a sada će na noge u polufinalu velikom favoritu turnira. Ipak, prema najavama igrača i stručnog štaba tima iz Podgorice, Budućnost se neće tako lako predati, a trener Radonjić je izjavio da će dati sve da se domognu finala.

Drugi polufinalni par čine branioc naslova i peterostruki uzastopni prvak Partizan, te hrvatski predstavnik Cedevita. Partizan će imati težak zadatak da se preko sjajnog hrvatskog predstavnika domogne nove titule, mada iz tabora crnoe-belih najavljuju novo finale.

Sa druge strane Cedevita je nakon odlične sezone ipak mali autsajder protiv Partizana. U sezoni je pak tim iz Sutinskih Vrela razmontirao Partizana na svom parketu, dok su u Beogradu izgubili malom razlikom, te tim predvođen Draženom Anzulovićem vidi svoju šansu za prolaz u finale, jer njegov tim zna igrati protiv aktuelnog prvaka lige.

Hrvatski predstavnik će na završnom turniru biti oslabljen jer zbog povrede neće igrati Matjaž Smodiš.

Prvo polufinale između Partizana i Cedevite igra se sutra od 17:45, dok se susret Maccabi - Budućnost igra od  20:15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.