Partizan deklasirao Budućnost
FOTO: Partizan NIS/ Dragana Stjepanović

Sigurna pobjeda

Partizan deklasirao Budućnost

E. Dindić

U prvoj utakmici polufinala ABA lige Partizan je na svom terenu dočekao ekipu Budućnosti iz Podgorice. Na kraju domaći sastav je upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 82:66. 

Nakon prvih 10 minuta imali su domaći prednost od 18:15. Drugi period donosi još bolju igru Partizana koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:13. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti domaćeg sastava od 41:28.

Treći period igrao se koš za koš, te u takvom omjeru snaga bolje se snalaze gosti iz Podgorice te ovaj period rješavaju rezultatom 21:20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 61:49 u korist Partizana.

Četvrti period ipak mnogo bolja igra iskusnog domaćina koji na kraju slavi i više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 82:66.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Zach LeDay sa 19 i Kevin Punter sa 13. Bolji od ostalih u timu iz Podgorice bili su Dennis Seeley sa 16, odnosno Justin Cobbs sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi