Maestralni Punter odveo Partizan u finale ABA lige
FOTO: Dragana Stjepanović/ Partizan NIS

Odličan susret

Maestralni Punter odveo Partizan u finale ABA lige

E. Dindić

Partizan i Budućnost odigrali su majstoricu za ulazak u finale ABA lige, te ona je u potpunosti pripala izabranicima Željka Obradovića sa 101:77.

Vodili su domaćini nakon prvih 10 minuta sa 26:21. U drugom periodu ubacili su u brzinu više te ovaj period dobili sa 29:14, te na veliki odmor otišli sa velikih 55:35.

Treći period tek nešto bolja igra gostiju iz Podgorice, koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 24:22. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 77:59.

Do kraja domaći košarkaši uspjeli su i da povečavaju stečenu prednost te na kraju slave pobjedu rezultatom 101:77, te odlaze u finale ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Kevin Punter sa 30 poena dok je Zach LeDay dodao 16. Bolji od ostalih u sastavu iz Podgorice bili su Dennis Seeley sa 20 odnosno Kendrick Perry sa 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi