Crvena zvezda bez velikih šansi: Partizan do lagane pobjede u velikom derbiju

U okviru 5. kola ABA lige

Crvena zvezda bez velikih šansi: Partizan do lagane pobjede u velikom derbiju

Esmer Oštraković

Utakmica 5. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde ponudila je sve osim onoga čemu smo se svi nadali, a to je dramatična završnica. Utakmica je završena pobjedom Partizana od 98:87.

Naime, Partizan je bio nešto lošiji samo na otvaranju utakmice, a nakon toga imao je potpunu dominaciju na ovoj utakmici.

Iako su obje ekipe imale problema sa povredama, očito je da se to u igri Partizana nije nikako osjetilo večeras.

Otvorili su igrači Partizana nešto slabije ovu utakmicu, te su nakon prve četvrtine imali zaostatak od osam razlike.

Ipak, drugu dionicu su odigrali zaista sjajni, te su košarkaše Crvene zvezde limitirali na samo 11 poena u ovoj četvrtini.

Oglasi

Uspjeli su tako napraviti preokret i na odmor otići sa vodstvom od jedanaest razlike, a rezultat je bio 47:36.

Iako se činilo da će Crvena zvezda doživjeti visok poraz na ovoj utakmici, uspjeli su da zaigraju malo bolje u trećoj četvrtini.

Pripala je treća četvrtina upravo Crvenoj zvezdi, ali ni to nije bilo dovoljno da uhvate neki veći priključak.

Mjesta panici kod domaćih nije bilo, iako su i u posljednjoj četvrtini odigrali malo slabije, na kraju su slavili pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Činilo se kao da se košarkaši Partizana malo odmaraju u trenucima kada su gosti igralo bolje od njih, a onda su ponovo zaigrai po starom.

Na kraju, bez drame, bez panike, Partizan je upisao sigurnu pobjedu od 98:87.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi