Odavno se ne pamti ovakva katastrofa Crvene zvezde protiv Partizana
Foto - ABA

Odluka o prvaku u petoj utakmici

Odavno se ne pamti ovakva katastrofa Crvene zvezde protiv Partizana

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras Crvenu zvezdu uvjerljivim rezultatom 112:84 i izjednačili su finalnu seriju ABA lige na 2-2.

Izuzev uvodnih minuta utakmice gdje je Zvezda bila nešto bolji rival i kada je imala osam poena prednosti (22:14), ostatak meča je u potpunosti pripao Partizanu.

Tim Željka Obradovića preuzima vodstvo krajem prve dionice nakon koje je imao osam razlike (35:27), a raspucani i raspoloženi su 'domaći' bili i u drugoj dionici.

Rešetao je Partizan koš Zvezde iz svih pozicija, a nakon 20 minuta igre bilo je nevjerovatnih 68:43 u korist crno-bijelih.

U nastavku meča Partizan održava stečenu prednost. Nakon tri dionice i dalje je bilo plus 25, 88:63 da bi razlika u posljednjoj dionici otišla i preko 30 poena.

Ništa Zvezda nije mogla u ovom susretu. Gotovo sve što je tim Željka Obradovića pokušao ušlo je u koš i na kraju je Partizan upisao uvjerljivu pobjedu te će odluka o prvaku pasti u petom meču pred navijačima Crvene zvezde.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Aleksa Avramović je večeras predvodio Partizan s 24 poena, a Matthias Lessort je dodao 19. Kod Zvezde najefiksniji je bio Austin Hollins sa 19 poena.

Peti meč finalne serije igra se u ponedjeljak.

Top Komentari

Bereta
Zaboli me ova neman među nogama za ovom informacijom,cisti kretenizam od informacije
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi