Partizan dočekuje Budućnost u derbiju kola

ABA liga, sedmo kolo

Partizan dočekuje Budućnost u derbiju kola

U regionalnoj ABA ligi danas su na programu dva meča.

Od 19 časova Cibona će ugostiti sastav FMP-a.

Zagrepčani igraju promjenljivo u posljednje vrijeme, ali su u ABA ligi ove sezone veoma uspješni. Četa Damira Mulaomerovića je u prethodnih šest utakmica zabilježila pet pobjeda i sigurno kao favorit ulazi u duel sa ekipom iz Železnika, koja je u dosadašnjem dijelu takmičanja upisala samo dva trijumfa.

"Čeka nas dosta neugodan meč. Za profil naše ekipe ova utakmica može biti vrlo opasna i vrlo je bitno da to dobijemo i ostanemo pri vrhu ABA lige, te nastavimo pobjednički niz. Pobjedom bi održali i atmosferu u ekipi koja je dosta dobra. Malo smo umorni i imamo sitnih povreda, što i ide uz ritam utakmica svaka dva dana. Siguran sam da ćemo se uspjeti odmoriti i odigrati jednu dobru utakmicu", rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović za sajt ABA lige.

Trener FMP-a Slobodan Klipa istakao je da njegov tim čeka teška utakmica, ali da svakako imaju šanse za pobjedu.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, Cibona igra odličnu košarku. Tu je spoj izuzetno talentovanih mladih igrača. Motor tima je Šakić, koga treba uspješno zaustaviti. Žižić je jedan od najdominatnijih centara u ligi, uz iskusnog Joksimovića čine jedan odličan tim. Mi treba da im se suprostavimo jednom čvrstom igrom i jakom odbranom. Priključuje nam se Radanov tako da nastupamo u punom sastavu", izjavio je Klipa.

Derbi 7. kola ABA lige odigraće Partizan i Budućnost.

Crno-bijeli za sada imaju maksimalan učinak, baš kao i ekipa iz Podgorice, i nema sumnje da nas očekuje pravi košarkaški spektakl.

"Budućnost ima velike ambicije ove sezone, njihov sastav je jasan pokazatelj toga. U rotaciji imaju osam vrlo iskusnih igrača, uz njih i najtalentovanije crnogorske mlade igrače. Sigurno su iskoristili slobodnu sedmicu u Evropi da se spreme za nas. Mi nažalost imamo manje vremena za pripremu, ali daćemo sve od sebe. Vjerujem da će navijači napuniti Halu sportova", jasan je bio Aleksandar Džikić, trener Partizana.

Svoja očekivanja iznio je i strateg Podgoričana.

"Očekuje nas prije svega fizički zahtjevna utakmica sa ekipom Partizana koja jeste izgubila posljednju utakmicu, od Bešiktaša, ali to je njima dodatni motiv pred naš meč da pruže još više pred svojom publikom. Partizanu sigurno ne treba prijetiti kada igra na domaćem terenu. Imaju dobrog trenera, dobre igrače, očekuje nas jednostavno veoma teška utakmica, gdje ni mi nismo bez šansi. Jeste da su favoriti na svom parketu i to je sasvim normalno, ali mi smo imali donekle i dovoljno vremena da se spremimo, s obzirom na to da smo imali dva, tri dana problema sa bolešću igrača - virusi, temperature, ali dobro. Kako je nama tako je vjerovatno i svima. U svakom slučaju ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd", izjavio je Vlado Šćepanović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Meč između Partizana i Budućnosti igra se u Hali sportova "Ranko Žeravica", sa početkom od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi