Partizan odbranio naslov
Zaslužen trijumf Beograđana

Borba za najboljeg u NLB ligi

Partizan odbranio naslov

Košarkaši Partizana odbranili su naslov pobjednika NLB Lige. Crno beli su u beogradskoj Areni savladali zagrebačku Cibonu rezultatom 63:49 i tako potvrdili dominaciju na prostorima eks Jugoslavije.

Pred desetak hiljada ljudi izabranici trenera Duška Vujoševića većim tokom utakmice sve su držali u svojim rukama. Već na otvaranju susreta Partizan je napravio veliku prednost, koja će se kasnije ispostaviti nedostižna za zagrebačke „vukove“.  

Istina, Cibosi su u finišu utakmice predvođeni odličnim Alanom Andersonom koji je ubacio 22 poena vratiti u igru, ali nije uspjela doći na manje od tri poena zaostatka i tako u potpunosti preokrenuti utakmicu.

Na finalnom susretu u Beogradu zabilježeni su i incidenati, a pred kraj utakmice na teren su uletjele baklje, a jedna je proletjela pored glave Velimira Perasovića, trenera Cibone. Ipak, sve se brzo smirilo, bez većih posljedica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.