Partizan pobjedom protiv Cibone pobjegao sa dna

Cibona pala u Pioniru

Partizan pobjedom protiv Cibone pobjegao sa dna

Košarkaši Partizana slavili su večeras u Pioniru protiv Cibone rezultatom 85:82 u okviru 19. kola ABA lige.

Promjena trenera očito je pozitivno djelovala na košarkaše Partizana koji su slavili prvu pobjedu u posljednjih pet mečeva.

Prvo poluvrijeme prošlo je u izjednačenoj košarci, a domaći su na poluvremenu vodili 48:42.

Partizan sjajno otvara drugo poluvrijeme i treću četvrtinu dobijaju rezultatom 25:17. Ipak, gosti iz Zagreba se u meč vraćaju u posljednjoj dionici, ali i dramatičnom finišu se bolje snalaze košarkaši Partizana i slave prvu pobjedu pod palicom Aleksandra Džikića.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovo je Partizanu bila ukupno sedma ovosezonska pobjeda, a do nje ih je vidio Vitkovac sa 15 poena, dok je Jones dodao 14. S druge strane Marin Rozić je ubacio 20 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi