Partizan prekinuo očajnu seriju i savladao Krku

ABA liga

Partizan prekinuo očajnu seriju i savladao Krku

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana su u 15. kolu regionalne ABA lige stigli do desete pobjede. Beograđani su u Novom Mestu sa 66:58 savladali domaću Krku.

U posljednjih šest utakmica Partizan je pet puta poražen, pa su izabranici Duška Vujoševića bili pod imperativom pobjede na gostovanju u Sloveniji. Uspjeli su u tome i sada su zasigurno vratili samopouzdanje.

 

U prvoj dionici je Partizan bio uvjerljiv (9:18), no u preostale dvije kao pobjednik izlazi Krka, koja u zadnjih 10-ak minuta ulazi sa solidnom zalihom. Ipak, crno-bijeli dobrom igrom u zadnjoj dionici, koju su dobili sa 26:17, uspijevaju da se vrate i da upišu novu pobjedu.

 

Kod Krke je najefikasniji bio Klobucar sa 20 poena, a on je utakmicu jedini završio sa dvoznamenkastim brojem ubačenih poena. Na suprotnoj strani Milosavljević i Gordon (13), Bertans (12) i Musli (10) bili su raspoloženiji od ostalih. 

 

Nemanja Gordić je na parketu proveo 24 minute te upisao 9 poena i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.