Partizan preko Mege do duela sa Zvezdom
Foto: ABA liga

"Crno-bijeli" sa 2-0 riješili četvrtfinalnu seriju

Partizan preko Mege do duela sa Zvezdom

Partizan je danas slavio na gostovanju kod Mega Bemaxa rezultatom 93:79 i tako sa 2-0 riješio četvrtfinalnu seriju srbijanskog šampionata u svoju korist.

Mega je ipak nešto bolje otvorila susret i prvu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 26:20, da bi identičnim rezultatom Partizan dobio drugu četvrtinu, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatm, 46:46.

Ipak, Partizan uspijeva preuzeti kontrolu nad ritmom susreta u drugom poluvremenu, iako košarkaši Mege nijednog momenta nisu odustajali.

"Crno-bijeli" su, međutim, ostali staloženi, pa su na kraju slavili pobjedu i prolaz u polufinale u kojem će snage odmjeravati sa Crvenom zvezdom.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Novica Veličković koji je ubacio 22 poena, dok je poen manje dodao sjajni Nigel Williams-Goss.

Kod Mege se istakao Ognjen Jarmaz sa 15, dok je 14 poena dodao Mushidi. Mladi bh. košarkaš Aleksandar Lazić je odigrao nešto manje od 10 minuta za Megu, a za to vrijeme se nije uspio upisati u strijelce i susret je završio sa učinkom od dva skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi