Koji košarkaški timovi su najpopularniji na društvenim mrežama?
Foto: EPA

Dva tima iz ABA lige među "elitom"

Koji košarkaški timovi su najpopularniji na društvenim mrežama?

M. Šljivak

Sportski timovi širom svijeta doživjeli su enormno povećanje popularnosti pojavom društvenih mreža i razvojem interneta.

Iako vjerovatno nikad neće imati popularnost NBA klubova ili fudbalskih ekipa sa Starog kontinenta, košarkaški klubovi također imaju veliki broj "lajkova" na raznim društvenim mrežama.

Apsolutnu dominaciju na društvenim mrežama ima prvak Evrope Real Madrid. Kraljevi imaju više pratilaca nego ostali najpopularniji tiovi Evrope skupa, a digitalna zajednica po mjerenju koje je izvršeno 1. maja sadrži više od 18 miliona fanova ovog kluba.

Naravno, najviše "lajkova" Kraljevi imaju na Facebooku (preko 16 miliona), a zatim slijede Instagram sa 1,6 miliona i Twitter sa nešto više od pola miliona fanova.

Daleko iza Reala je Barcelona sa nešto više od tri miliona fanova. Interesantno je da na Twitteru imaju nešto više od sedam hiljada fanova više od Reala, ali u ostalim segmentima su daleko iznad.

Jedini tim koji još ima milionsku bazu fanova je Fenerbahče koji ima gotovo 2,6 miliona fanova, a među 25 najpopularnijih su i dva tima iz regiona.

To su očekivano Crvena zvezda i Partizan koji zauzimaju šesto, odnosno 11. mjesto. Zvezda ima gotovo 700.000 fanova, a Partizan gotovo pola miliona.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovako izgleda lista 25 najpopularnijih timova Evrope na društvenim mrežama.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi