Partizan razbio Naterre, Barca poražena na Bosforu

Euroliga, Grupa A, 2. kolo

Partizan razbio Naterre, Barca poražena na Bosforu

Košarkaši Partizana nakon velike borbe pražen su u prvom kolu Eurolige na gostvanju kod Barcelone, ipak, pred svojim navijačima u Pioniru izabranici Duška Vujoševića večeras su briljirali i upisali zasluženu pobjedu u okviru A grupe najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi nad Nanterreom od 73:43.

Sjajan je u redovima beogradskog sastava večeras dio Dragan Milosavljević koji je ubacio 26 poena, dok je sjajnu podršku imao u Bogdanoviću (16 poena) i Musliju (10 poena). 

Nekadašnji košarkaš Sparsa Đoko Šalićć na terenu je proveo svega 53 sekunde.

Crno-bijeli su od prve minute igrali angažovano, a pjesma Grobara na premijernoj utakmici u novoj sezoni Eurolige, bila je krila i dodatni motiv za jedan novi tim Partizana u susretu protiv Nanterre. Sigurna igra u napadu, te dobra odbrana rezultirale su na kraju visokom pobjedom Beograđana na 

Fenerbache za koji igraju dvojica košarkaša rođenih u BiH, Bojan Bogdanović i Emir Preldžić, savladao je na svoj parketu veliku Barcelonu rezultatom 75:70

Iako su imali vodstov tokom cijelog susreta u posljednjih deset minuta utakmice košarkaši Fenerbahcea zapali su u krizu, a Barca je sve to kažnjavala, nadoknađujući zaostatak. Ipak, na kraju je tim Željka Obradovića uspio doći do druge ovosezonske pobjede i slaviti sa pet poena razlike.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U prvoj utakmici ove grupe koja je odigrana danas moskovski CSKA je savladao Budivelnik sa 72:67

Euroliga, Grupa A, 2. kolo:
CSKA Moskva – Budivelnik 72: 67
Partizan -  Nanterre 73:43
Fenerbahce – Barcelona 75:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.