Besmrtni Kraljevi preživjeli beogradski pakao: Musa i društvo izborili majstoricu!

Dva dva u seriji Parizana i Reala

Besmrtni Kraljevi preživjeli beogradski pakao: Musa i društvo izborili majstoricu!

A. Čaušević

Real Madrid je pobijedio Partizan u Beogradu rezultatom 78:85 u četvrtom meču play-offa za Final Four Eurolige za 2:2 u seriji. Bh. reprezentativac Džanan Musa je bio među boljim pojedincima meča sa 14 postignutih poena.

Prije podbacivanja viđene su emotivne scene zbog tragedija koja je u srijedu pogodila Srbiju kada je u 14-godišnjak u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio osam učenika te jednog zaposlenog.

Veliki broj ruža je ubačen u parket, kapiteni timova su održali govore, dok nije bilo organizovanog navijanja u prvom dijelu. Džanan Musa je pokupio jednu od ruža te je aplauzom na neki način odao počast žrtvama te tako napravio humani gest bez obzira što je u trećoj utakmici pretprio gusne uvrede.

Real je u prvoj četvrtini odigrao možda i svojih najboljih deset minuta serije. Musa je bio taj koji je otvorio meč poenima te je imao nekoliko vrlo dobrih poteza u tom dijelu igre. Gosti iz Madrida su imali prednost od 12 poena (15:27) nakon prve dionice.

Oglasi

U drugom periodu Partizan je postepeno počeo da topi prednost gostiju, a na pet minuta prije kraja preko Ledaya su prišli na -4. Do kraja prvog poluvremena se uglavnom igralo poen za poen.

Trojkom Anđušića Beograđani su uspjeli i da izjednače, ipak tri poena Lulla su ponovo vratila prednost gostima za 42:45 poslije prve dvije četvrtine igre.

I treća dionica donosi sličnu igru kao druga. Partizan je do prvog vodstva stigao poenima 51:49, ali Real je znao kako uzvratiti. Jedne od ključnih poena postigao je Musa (54:56). Zatim je i Deck pogodio trojku pa je se u ključni period ušlo sa +6 za Real (55:61).

Na startu posljednje četvrtine prednost Reala je varirala između četiri i šest poena, a u tri minute prije kraja rezultat je bio 74:76 za goste kada je horor povredu doživio Gabriel Deck. Stradalo je koljeno i odmah je napustio igru.

Madar je sa četiri uzastopna poena vratio Partizan na -2, ali je već u narednom napadu Tavares kombinacijom 2+1 vratio Real na pet razlike i to 54 sekunde prije kraja. Konačan rezultat glasio je 78:85.

Musa je osim 14 poena imao osam skokova te upisao tri asistencije od kojih su neke bile u ključnim momentima kada se rezultat lomio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod gostiju je opet noćna mora za domaće bio Tavares sa 15 poena i sedam poena uz index valorizacije od 30. Isti broj poena dodao je i Hanga. Kod Partizana se izdvojio Laday sa čak 25 poena.

Sada je u seriji 2:2, a majstorica će se igrati u srijedu 10. maja u Madridu od 21 sat. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uz pomoć Eurolige , ni jednu utakmicu nisu nadigrali partizana kao oni njih u Madridu - 15 ali ok !!! Musa sta reći ne znam Jel uopšte igrao na kraju kos dade kad je sve bilo gotovo al haj ko bošnjo glup pa et... Bravo partizan na extra navijanjem , mogli su zakuhati ali ne ...ciganija je jedna ....
1 16
Glup , gluplji , bosanac hehehe reko bi covijek prate Real u košarci hehehe i ovako i onako možeš bošnjo povući Obradoviću i dati guze Euroligi
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti