Partizan savladao Cedevitu, Gordić postigao šest poena

Dvije ekipe postigle su samo 113 poena

Partizan savladao Cedevitu, Gordić postigao šest poena

U derbiju ovog kola ABA lige sastali su se Partizan i Cedevita, dvije ekipe koje su uz Crvenu Zvezdu proglašene prvim favoritima za naslov. U utakmici sa svega 113 postignutih poena slavio je Partizan, 58:55.

U utakmici sa možda i najmanje postignutih koševa u prvom puluvremenu, u historiji ABA lige, prva četvrtina donijela je 25 poena. Nakon pet minuta igre vodila je Cedevita, 4:2. U drugu četvrtinu ekipa Duška Vujoševića ušla je sa minusom od tri poena. U nastavku prvog poluvremena ista slika na terenu, igra koš za koš, a Cedevita je zahvaljujući trojci Gelabalea na odmor otišla sa vodstvom 28:24. 

 

U drugom poluvremenu ništa novo, izuzetno loša igra i jednih i drugih u fazi napada rezultirala je sa jako malo poena, pa su dvije ekipe za 30 minuta igre postigle, 75 poena, a vodila je Cedevita, 38:37. U posljednjoj četvrtini nešto bolja igra obje ekipe, a u posljednjih pet minuta ekipe su ušle poravnate, bilo je 46:46. Partizan je nešto bolje odigrao završnicu i slavio 58:55. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Gordon sa deset postignutih poena, dok je za Cedevitu 13 poena postigao Lukša Andrić. Nemanja Gordić odigrao je 18 minuta, postigao šest poena, te imao tri ukradene lopte. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.