Partizan savladao MZT, četiri poena Gordića

Partizan se mučio u prvom, pa proradio u drugom poluvremenu

Partizan savladao MZT, četiri poena Gordića

U posljednjem susretu današnjeg programa 12. kola ABA lige snage su odmjerili Partizan i MZT, a slavio je domaćin 68:58. 

Gosti su bolje otvorili susret i nakon tri minute došli do vodstva, 6:0. Tri minute prije kraja rezultat u Pioniru bio je 9:6 za goste. Partizan je bolje odigrao završnicu i na odmor otišao sa vodstvom, 15:12. Partizan je drugu četvrtinu odigrao mnogo bolje i vrlo brzo došao do dvocifrene prednosti. Gosti su bolje odigrali završnicu susreta, pa je Partizan na odmor otišao sa vodstvom, 29:25. 

 

U nastvaku utakmice igra koš za koš, a četiri minute prije kraja treće četvrtine Partizan je imao dva poena viška. Od tog trenutka izabranici Duška Vujoševića zaigrali su mnogo bolje i slavili ubjedljivu pobjedu, 68:58. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Gordon sa 13 poena, dok je Nemanja Gordić postigao četiri poena i podijelio dvije asistencije. Kod gostiju 15 poena postigao je Stojanovski. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.